Woningwaarderapport bij aan- of verkoop

Aanknopingspunt voor een reële prijs

Overweeg je een huis te kopen, of wil je misschien al een bod doen? Of ben je denk je er juist aan je eigen huis te verkopen? Wat is dan een realistische vraagprijs? Het RWWR woningwaarderapport is hierbij een handig hulpmiddel. Het geeft je een onpartijdige schatting van een normaal zakelijke prijs. Zo weet je waar je staat. En je ontdekt meteen voor welke prijzen huizen in de buurt zijn verkocht. 

Natuurlijk kun je het rapport ook gewoon bestellen omdat je nieuwsgierig bent naar de waarde van een woning. Het RWWR berekent de waarden van bestaande (koop) eengezinswoningen en appartementen. Ons model gaat uit van een normale staat van onderhoud en houdt geen rekening met bijzondere kenmerken van een woning.

Let op: ga je in onderhandeling over de aan- of verkoop van woning, houdt dan onder andere rekening met de volgende factoren:

  • Staat van onderhoud - voorkom verrassingen en laat altijd een bouwkundige keuring uitvoeren, ook als je je huis gaat verkopen

  • Bestemmingsplan - controleer altijd de bestemmingsplannen in de buurt. Wijzigingen hiervan kunnen van grote invloed zijn op de waarde van de woning

  • Energielabel - de verwachting is dat woningen die veel energie verbruiken (labels G t/m D) in waarde dalen, of niet meegaan in prijsstijgingen. Dit is, omdat alle woningen in Nederland energiezuinig moeten worden; aan een woning met een ongunstig label ben je op termijn dus veel geld kwijt. 

Wil je weten welke maatregelen er mogelijk zijn voor de woning waar je nu de waarde van wilt weten? Download dan het Duurzaamheidsprofiel. Gratis!

Gratis Duurzaamheidsprofiel

Vul op duurzaamheidsprofiel.nl alleen postcode+huisnummer in en download direct het Duurzaamheidsprofiel van de woning. Het vertelt je hoe deze scoort in energieverbruik en hoe je dit verbruik kunt verlagen. Ontdek per maatregel je rendement: wat levert de investering je op? Dat percentage is vaak flink hoger dan de spaarrente bij je bank.

Geen geld? Geen nood. De overheid en geldverstrekkers willen gráág dat Nederland verduurzaamt. Zij maken geld lenen voor het zuiniger maken je woning nu extra aantrekkelijk. Zo kun je voor energiebesparende maatregelen tot wel 6% meer lenen via je hypotheek. En soms zelfs meer. Ontdek hoe jij met lagere maandlasten woont in een comfortabeler huis, dat direct meer waard is. En hoe je slim stappen zet richting een gasloze woning en een beter milieu.

Woningwaarde rapport €4,95

Voor het bepalen van een reële prijs

Je ontvangt een goede modelmatige waardebepaling van de woning voor slechts € 4,95. Met het rapport beschik je meteen over andere nuttige gegevens over de woning, plus de prijzen van woningen die daar onlangs in de buurt zijn verkocht. Vonden sommige verkopen wat langer geleden plaats, dan ‘vertalen’ we die prijzen naar huidige woningwaardes.

Het RWWR gaat bij de waardebepaling uit van een normale staat van onderhoud. Soms wijkt de staat van onderhoud af, of heeft het huis speciale kenmerken die de waarde kunnen beïnvloeden. In dat geval raden wij een taxatie door een makelaar aan.

Benieuwd naar de woningwaarde? Woningwaarderapport bestellen