Een betrouwbare, actuele woningwaarde

De standaard voor het modelmatig bepalen van woningwaarden

Een modelmatige taxatie combineert data uit verschillende bronnen. Via statistische analyses bepaalt het model een betrouwbare vastgoedwaarde. Het RWWR legt zich met zijn eigen model toe op het taxeren van eengezins koopwoningen en appartementen. Afnemers van onze taxaties zijn geldverstrekkers (hypotheeknemers), intermediairs, taxatiebureaus, accountants, vastgoedfirma’s, woningbouwcorporaties, gemeenten en overheidsinstellingen. En via deze website nu ook woonconsumenten.

Berekening via minimaal 30 vergelijkbare woningen

Het woningwaardemodel van RWWR verwerkt woninggegevens uit gemeentelijke en andere databases. Dit zijn onder andere locatie, bouwjaar, perceel- en woonoppervlakte, het type woning en de verkoopprijzen van minimaal 30 vergelijkbare woningen in de buurt. Met deze gegevens voeren wij statistische analyses uit met behulp van ‘machine learning algoritmes’ en ‘artificial intelligence’. Ingewikkelde taal voor slimme berekeningen en een betrouwbare waardebepaling.

Het RWWR gaat bij de waardebepaling uit van een normale staat van onderhoud. Soms wijkt de staat van onderhoud af, of heeft het huis speciale kenmerken die de waarde kunnen beïnvloeden. In dat geval raden wij een taxatie door een makelaar aan.

Voor hypotheken tot 90% van de woningwaarde

Voor het verkrijgen van een hypotheeklening vraagt de bank altijd een taxatierapport. Wil je maximaal 90% van de woningwaarde lenen dan heb je daar geen rapport van een taxateur voor nodig. Volgens de huidige wet- en regelgeving is een taxatie van de woningwaarde via een modelmatige berekening voldoende.

Nuttig voor de consument én adviseur
Speelt deze situatie, dan scheelt dat (veel) geld en kostbare tijd. Je hebt sneller inzicht in een goede koopprijs van de woning die je op het oog hebt. Verkoop je ook je eigen woning, dan heb je ook sneller een idee van de (over)waarde hiervan. Je adviseur kan met het RWWR rapport direct een hypotheekaanvraag indienen.

Voor advieskantoren en tussenpersonen biedt de RWWR rapportage bovendien de mogelijkheid hun klantdossiers te updaten, met tal van aanvullende berekeningen. Bijvoorbeeld om te bepalen of je hypotheek in aanmerking komt voor een gunstiger risicoklasse. In dat geval kunnen je maandlasten naar beneden, waarmee je op termijn tot duizenden euro’s kunt besparen.

Benieuwd naar de woningwaarde?
Woningwaarderapport bestellen
Contact

E-mail
info@rwwr.nl

Adres
Register Woning Waarde Registraties
Diemermere 7
1112 TA Diemen

Nieuwsbrief

Aanmelden